Howden Finland

Teknologian kehitys kiihtyy kiihtymistään. Vuoteen 2020 mennessä verkkoon liitettyjen laitteiden määrän odotetaan rohkeimmissa arvioissa nousevan jo 50 miljardiin. Teknologian kehitys siivittää uusia innovaatioita ja parantaa tuottavuutta, mutta myös kasvattaa kyberrikollisuutta.

Shay Simkin, Howdenin kansainvälinen kyberjohtaja, haastoi Keynote-puheenvuorossaan Cyber Security Executive -tapahtumassa Helsingin Kattilahallilla marraskuussa 2018 suomalaisten yritysten johtoa pohtimaan, kuinka suhtautua kiihtyvällä vauhdilla kasvaviin tietoturvariskeihin.

Kyberriskien olemassaolon voi hyväksyä, niitä voi pyrkiä välttämään erilaisilla rajoituksilla sekä tehdä huomattavia investointeja kyberriskien hallintaan. Onko yritys kuitenkaan turvassa kyberrikollisuudelta näiden toimien jälkeen?

”Riskit kasvavat ja ne ovat kaikkialla ympärillämme. Jos järjestelmiinne ei ole vielä koskaan hyökätty, niihin todennäköisesti tullaan jollain tavalla joskus hyökkäämään.”

Lähes jokaisella yrityksellä on mm. palovakuutus. Allianzin laatimassa Top Business Risks For 2019 -riskibarometrissa paloriskit ovat sijalla 6. Kyberriskit ovat sijalla 2. Ensimmäisenä on liiketoiminnan tai toimitusketjun keskeytyminen. Keskeytysriskit ja kyberriskit ovat yleisesti suurimpia uhkia liiketoiminnalle ja liiketoiminnan keskeytys on merkittävimpiä taloudellisia uhkia myös kyberriskin realisoituessa.

Kybervakuutuksen avulla riskien hyväksymisen, rajoittamisen ja huolellisen riskienhallinnan jälkeen tehdään aina riskin siirto. Riskiä siirretään vakuuttajalle.

Shay kertoo puheenvuorossaan tosielämän esimerkkejä siitä, kun kyberriskistä tulee totta yrityksessä. Shay kuvaa myös, mitä kybervakuutus pitää sisällään, ja kuinka kybervakuutus on toimintamalliltaan poikkeuksellinen tuote vakuutusmarkkinoilla. Kybervakuutus ei yksin maksa korvauksia vakuutusmaksua vastaan, vaan se myös huolehtii, että organisaatio ei lamaannu, kun tietomurto tai vastaava kybervahinko havaitaan ja auttaa palauttamaan yrityksen toimintakyvyn normaaliksi niin pian kuin mahdollista. Katso koko Shayn Keynote-puheenvuoro alta.

Kiinnostuitko kybervakuutuksesta? Ota yhteyttä:

Juho Heikkinen asiakaspäällikkö, yritykset
kybervakuutukset ja Financial lines
p. +358407544547
Kuinka voimme auttaa?

    (*pakollinen kenttä)

     

    Ota yhteyttä