Howden Finland

Mietityttääkö rakennuksen paloluokka? Eikö kokonaisalatietoa tunnu löytyvän mistään? Varsinkin vanhemmista taloista on toisinaan vaikea löytää tietoa ja rakennuspiirustusten tulkitsemiseen voi kulua paljon aikaa.

Rakennustiedot vaikuttavat vakuutusmaksuihin

Rakennustietojen oikeellisuudella on kiinteistövakuuttamisessa suuri merkitys, sillä vakuutuksen hinta perustuu niihin. Kiinteistövakuutuksen hinnoittelu perustuu joko tilavuuteen tai kokonaispinta-alaan. Tämän lisäksi esimerkiksi paloluokka ja rakennusvuosi vaikuttavat vakuutusmaksuun. Virheellisillä tiedoilla vakuutettuun kiinteistöön voi liittyä alivakuuttamisriski.

Rakennustietojen oikeellisuudella merkitystä myös vahinkotilanteessa

Väärillä tai puutteellisilla tiedoilla vakuutettu taloyhtiö on vahinkotilanteessa merkittävä riski vakuutuksenottajalle. Kiinteistövakuutuksen näkökulmasta on tärkeää, että kaikki kiinteistöön kuuluvat rakennukset ovat tiedossa ja oikein vakuutettuja. Vakuutusyhtiö voi esimerkiksi olla oikeutettu vähentämään vahingosta maksettavaa korvausta palovahingossa, jos paloluokka on ollut väärin ilmoitettu. Tutustu tarkemmin taloyhtiön vakuutuksiin sekä siihen, kuinka vakuutusmeklarimme auttavat taloyhtiötänne turvaamaan kiinteistönne parhaalla mahdollisella tavalla.

Säästä aikaa ja vaivaa – Rakennustietojen tarkastus antaa mielenrauhaa

Howden tarjoaa ratkaisuksi Rakennustietojen tarkastuspalvelun. Tilaamme rakennusvalvonnasta kaikki tarvittavat piirustukset ja käymme ne yksityiskohtaisesti läpi. Asiakas saa piirustukset käyttöönsä tarkastuksen jälkeen. Tarkastuksen suorittavat aina tehtävään erikoistuneet rakennusinsinöörimme. Korjatut tiedot ilmoitetaan heti nykyiseen vakuutusyhtiöön.

Tarkastamme kaikki taloyhtiön rakennusten tiedot:

 • rakennusten määrät
 • päärakennusmateriaalit
 • tilavuudet
 • kokonaispinta-alat
 • paloluokat

Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä finland@howdenfinland.fi tai omaan yhteyshenkilöösi, vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Ota yhteyttä

Tommi Setälä rakennustekninen asiantuntija p. +35832323307
Kuinka voimme auttaa?

Soita meille p. +358 9 5420 2400 tai lähetä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

  (*pakollinen kenttä)

   

  Ota yhteyttä