Howden Finland

Taloyhtiössä tehty putkisaneeraus ei mennyt suunnitelmien mukaan, eikä taloyhtiö ole tyytyväinen urakoitsijan työnjälkeen. Urakoitsija puolestaan kiistää tehneensä virhettä. Toisessa taloyhtiössä esitettiin yhtiökokouksen päätöksestä moitekanne, kun yksi osakkaista ei ole tyytyväinen vahvistettuihin yhtiövastikkeisiin.

Taloyhtiön riita-asiat liittyvät usein erimielisyyksiin saneerausurakoitsijan tai taloyhtiön osakkaan kanssa. Tällaisissa tilanteissa taloyhtiö joutuu yleensä turvautumaan asianajajan apuun.

Korotusta taloyhtiön oikeusturvavakuutuksen vakuutusmäärään

Kiinteistövakuutukseen sisältyy lähtökohtaisesti aina oikeusturvavakuutus, jonka vakuutusmäärä on keskimäärin 17.000 – 30.000 euroa. Oikeusturvavahingoissa asianajokustannukset voivat kasvaa niin suuriksi, ettei oikeusturvavakuutus riitä kattamaan niitä kokonaan – varsinkin, jos riita-asia etenee käräjäoikeudesta hoviin. Lisäksi häviävän osapuolen maksettavaksi tulevat yleensä myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut.

OikeusturvaPLUS korottaa nykyisen vakuutuksen vakuutusmäärää 80.000 eurolla, kun kyseessä on kiinteistövakuutuksesta korvattava oikeusturvavahinko. Isojen erimielisyyksien hetkellä riittävä vakuutusturva auttaa taloyhtiötä puolustamaan omia oikeuksiaan tehokkaasti.

Howdenin OikeusturvaPLUS-asiakaseturyhmän jäsenenä taloyhtiö voi suojautua kattavasti riitatilanteita varten perustajaurakoitsijaa eli tutummin grynderiä vastaan.

Tuote kattaa:
1. Gryndeririidat oikeusturvavakuutuksen piirissä tuotteen ehtojen mukaan
2. Rakennusvirhevahinkojen omavastuuturva
3. Alle omavastuun jäävien rakennusvirhevahinkojen selvityskuluturva.

Vakuutusturvan piiriin sisältyy myös vuokralaisen henkilökohtaiseen pysäköintipaikkaan liittyvät vuokrariidat. Lisäksi Oikeusturvaplus korvaa kuluja rikosasioissa siitä alkaen, kun syyte on tullut vireille käräjäoikeudessa. Laajennus hyödyttää niitä taloyhtiöitä, joiden kiinteistövakuutuksen ehdoissa edellytetään rikosasioissakin riita-asioiden tapaan vaatimuksen kiistämistä, jotta kuluja korvataan.

Tuote laajenee kaudelle 2023

Uutena ominaisuutena ryhmän jäsenyys oikeuttaa jäsenyhtiötä vuosittaiseen 15 tunnin veloituksettomaan Lakiapu-palveluun (ehtojen mukaisesti). Lakiavun tarkoituksena on pyrkiä ennaltaehkäisemään ja välttämään oikeudellisten ongelmien ja siten myös vakuutuksesta korvattavien vahinkojen syntyminen. Jatkossa tuote kattaa myös taloyhtiön identiteettivarkauden johdosta aiheutuvia ylimääräisiä ja välttämättömiä kuluja vakuutusmäärällä 2.000 euroa, omavastuu 150 euroa.

Laajempaa oikeusturvaa taloyhtiölle

Oikeusturvaplus sisältää myös muita etuja, joita tavalliseen oikeusturvavakuutukseen ei sisälly. Vakuutus korvaa:

 • perustajaurakoitsijaa kohtaan laaditun vaatimuskirjeen kustannuksia
 • kiinteistövakuutuksen oikeusturvasta tehtyjä omavastuuvähennyksiä
 • ylimääräisen yhtiökokouksen kuluja vahingon ylittäessä oikeusturvavakuutuksen maksimivakuutusmäärän
 • vakuutetun omasta työstä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja vahingon ylittäessä oikeusturvavakuutuksen maksimivakuutusmäärän
 • hallituksen jäsenen tai puheenjohtajan oikeudenkäyntikuluja, kun tätä kohtaan on esitetty henkilökohtainen vaatimus, joka perustuu toimintaan hallituksen jäsenenä tai puheenjohtajana
 • vakuutetun yhtiön omistamia huoneistoja koskevia huoneenvuokrariitoja
 • 80 000 €:n korotus nykyiseen vakuutetun kiinteistön oikeusturvavakuutuksen vakuutusmäärään. Ns. gryndeririitojen osuus tästä vakuutusmäärästä on 30.000 euroa.

Lue lisää Oikeusturvaplussasta lataamalla ilmainen esite tai ota meihin yhteyttä finland@howdenfinland.fi tai omaan yhteyshenkilöösi! Lue lisää myös taloyhtiön vakuutuksista.

Asiakaseturyhmän jäsenenä voit hyödyntää yhteistyökumppaneidemme myöntämiä etuja.
>>> Tutustu kumppanietuihin tästä.

Ota yhteyttä

Christine von Haartman asiakaspäällikkö, kiinteistöt
tuotepäällikkö, OikeusturvaPLUS
p. +358415285555
Kuinka voimme auttaa?

Soita meille p. +358 9 5420 2400 tai lähetä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

  (*pakollinen kenttä)

   

  Ota yhteyttä