Howden Finland

Taloyhtiössä oli ollut putkivuoto, joka oli korvattu kiinteistövakuutuksesta. Vuoto- ja rikkovahingon ikävähennysten jälkeen kiinteistövakuutus oli korvannut vesivahinkoon liittyviä kuluja yli 50.000 eurolla. Kohteen isännöitsijä oli osallistunut aktiivisesti vahingon hoitoon. Hän oli ollut paikalla ensivaiheen kosteuskartoituksessa ja hän oli tarkastanut kaikki urakoitsijoiden laskut. Osa vesivahinkoon liittyvistä laskuista oli urakkaan liittyviä maksuerätaulukon mukaisia laskuja, joten isännöitsijän oli oltava perillä korjaustyömaan vaiheista laskujen tarkastuksen yhteydessä.

VahinkoPLUS korvaa taloyhtiölle isännöitsijän suorittamasta vahingon selvittelystä aiheutuvia kustannuksia

Vahinkoon liittyvistä isännöitsijän töistä tuli kuluja noin 5.700 euroa. Kiinteistövakuutus ei näitä kuluja korvannut, koska ne eivät olleet suoranaista omaisuusvahinkoa. Isännöitsijän kuluja haettiin Vahinkoplussasta, josta kulut korvattiin 4.000 euroon saakka.

Lisäturvaa taloyhtiölle vahingon jälkeen

VahinkoPLUS kattaa omaisuusvakuutuksesta taikka jonkun muun vastuuvakuutuksesta korvattavan vahingon selvittelykuluja:

 • vahingon selvittelykulut; ne, joita kiinteistövakuutus ei korvaa
  – 500 euron enimmäiskorvausmäärä, kun korvattavan vahingon määrä on 5.000 – 15.000 euroa
  – 2.000 euron enimmäiskorvausmäärä, kun korvattavan vahingon määrä on 15.000 – 30.000 euroa
  – 4.000 euron enimmäiskorvausmäärä, kun korvattavan vahingon määrä on 30.000 – 100.000 euroa
  – 10.000 euron enimmäiskorvausmäärä, kun korvattavan vahingon määrä on yli 100.000 euroa
 • entisöintikulut; korvataan niitä vakuutetulle aiheutuneita entisöintikuluja, joita kiinteistövakuutus ei korvaa. Vakuutusmäärä 100.000 euroa.

Entisöintikulujen osalta korvauksen edellytyksenä on, että vakuutetulle on aiheutunut suojelumääräysten (esim. sr-1, sr-2, sr-3) takia lisäkustannuksia rakennuksen korjaamisesta eikä kiinteistövakuutus ole korvannut niitä.

Koristemaalaukset

Vakuutuksesta korvataan julkisivun koristemaalauksia (muraalit, yms.) ja rakennuksen yhteisten sisätilojen (esim. porraskäytävä) koristemaalauksia, vaikka niillä ei olisi suojelumääräyksiä ja kiinteistövakuutus ei niitä korvaa. Näiden julkisivun koristemaalausten vakuutusmäärä on 20.000 euroa ja rakennuksen yhteisten sisätilojen koristemaalausten vakuutusmäärä on 20.000 euroa (sisältyy entisöintikulujen 100.000 euron vakuutusmäärään).

Lue lisää VahinkoPLUS-tuotteesta lataamalla ilmainen esite tai ota meihin yhteyttä finland@howdenfinland.fi tai omaan yhteyshenkilöösi! Lue myös lisää taloyhtiön vakuutuksista.

Asiakaseturyhmän jäsenenä voit hyödyntää yhteistyökumppaneidemme myöntämiä etuja.
>>> Tutustu kumppanietuihin tästä.

Ota yhteyttä

Marko Kehämaa aluepäällikkö, kiinteistöt
Länsi- ja Pohjois-Suomi
tuotepäällikkö, Vahinko- ja KorvausPLUS
p. +358405540027
Kuinka voimme auttaa?

Soita meille p. +358 9 5420 2400 tai lähetä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

  (*pakollinen kenttä)

   

  Ota yhteyttä