Howden Finland

Vakuutusmeklari edistää ja valvoo etujasi vakuutusasioissa. Howden Finland on yritysten ja kiinteistöjen vakuutuksiin erikoistunut yritys, jossa työskentelee yli 100 asiantuntijaa kuudessa eri toimipisteessä. Howdenin kulttuuri ja ihmiset mahdollistavat sen, että pystymme ratkomaan vaativimmatkin vakuutushaasteesi sekä paikallisesti että globaalisti.

Ketä vakuutusmeklari palvelee?

Palvelemme kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöitä sekä yritysasiakkaita eri toimialoilta. Kiinteistöalan vakuuttaminen ja vahinkojen hoito ovat toimintamme tukijalka Suomessa.

Yritysvakuutuksissa meillä on vahva osaaminen riskienhallinnasta, liiketoiminnan keskeytymisestä ja riippuvuusriskeistä. Vastuuvakuutukset ja kybervakuutus yhdessä Financial lines -vakuutuksien kanssa ovat toimintamme keskeinen osa. Keskitymme myös voimakkaasti tuotannolliseen teollisuuteen, suuriin investointihankkeisiin ja infraprojekteihin sekä yrityksiin, joissa on tarvetta takaus- ja luottoriskien suojaamiseen (Surety, Structured Credit ja Trade Credit).

Olemme alan markkinajohtaja Suomessa ja kansainvälisesti osa Howden Broking Groupia, joka on maailman suurin itsenäisesti toimiva vakuutusmeklari.

Yritysten riskienhallintaa kansainvälisesti

Palvelemme paikallisesti, mutta operoimme maailmanlaajuisesti. Mikäli yrityksesi toimii kansainvälisillä markkinoilla tai vasta aikoo laajentaa toimintaansa muihin maihin, autamme teitä riskien kartoituksessa ja niiltä suojautumisessa. Howden Groupilla on laaja kumppanuusverkosto ympäri maailman ja sen yli 12 500 ammattilaista toimii yli 45 maassa.

Mitä vakuutusmeklari tekee?

Howden on vakuutusmeklarina vakuutusyhtiöistä riippumaton toimija. Vakuutusmeklari toimii aina asiakkaansa edustajana ja edunvalvojana. Lain määritelmän mukaan vakuutusmeklari toimii asiakkaansa puolesta asiakkaan kanssa solmitun toimeksiantosopimuksen perusteella. Vakuutusmeklarin tehtäviä ovat esimerkiksi:

 • asiakkaan riskien kartoittaminen
 • vakuutustarpeen määrittäminen
 • vakuutustarjousten pyytäminen vakuutuksenantajilta
 • vakuutustarjousten vertailu ja tasapuolisen analyysin laatiminen
 • puolueettomien tietojen antaminen vakuutusmuodoista, vakuutusmaksuista ja vakuutusehdoista
 • henkilökohtaisen suosituksen antaminen asiakkaan tarpeisiin parhaiten soveltuvan vakuutusratkaisun valitsemiseksi.

EU:n tasolla vakuutusmeklarin toimintaa säätelee EU:n vakuutusten tarjoamista koskeva direktiivi  ja kansallisella tasolla Suomessa laki vakuutusten tarjoamisesta. Vakuutusmeklarin toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

Miten vakuutusmeklarit palvelevat?

Olemme tiiviisti tukenasi paitsi riskienhallinnassa ja vakuuttamisessa myös silloin, kun vahinko yllättää. Edistämme ja valvomme etujasi kirjaimellisesti. Joskus vain parin sanan muuttaminen vakuutusasiakirjassa voi vaikuttaa merkittävästi ehtoihin ja korvauspäätöksiin. Tarkistamme asiat puolestasi ennen kuin allekirjoitat. Autamme sinua sopimaan parhaat ratkaisut sinun hyväksesi.

Asiakkaan tyytyväisyys merkitsee meille paljon henkilökohtaisesti. Lontoossa 1990-luvulla perustetun Howdenin historia ja kulttuuri vaikuttavat olennaisesti tapaamme toimia. Asiakkaan odotusten ylittäminen ja vaikeimpienkin vakuutustapausten ratkaiseminen asiakkaan hyväksi on meille kunnia-asia. Parhaat ratkaisut syntyvät siitä, että ymmärrämme asiakkaidemme ydinliiketoiminnan ja muutamme samalla vakuutusmaailmaa; koulutamme vakuutusyhtiöt ymmärtämään paremmin asiakkaidemme riskejä.

”Hoidamme toimeksiantojasi yrittäjämäisellä otteella, proaktiivisesti ja positiivisesti.”

Vakuutusmeklarin avulla vapautat aikaasi muihin tehtäviin

Vakaan ja luotettavan kumppanin kanssa on turvallista keskittyä omaan ydintekemiseen. Vähennät vakuutusasioihin kuluvaa aikaa ja minimoit päänvaivaa vahinkotilanteessa. Asiointi vakuutusyhtiön kanssa helpottuu huomattavasti, koska sinun ei tarvitse itse perehtyä jokaiseen monimutkaiseen vakuutusasiakirjaan. Vakuutusmeklari on ajan tasalla ehto- ja hintamuutoksista sekä vakuutusmarkkinoiden kehityksestä.

Riskien ja vakuutustarpeen hallinta, oikein mitoitettu vakuutusturva, vakuutusten kilpailutus ja puolueettomien tietojen antaminen tasapuolisessa analyysissä, henkilökohtainen suositus vakuutusratkaisuksi, vakuutusten jatkuva hoito ja ylläpito, tuki vahinkotilanteessa ja oikeudenmukaisten korvauspäätösten varmistaminen, riippumattomana edunvalvojana toimiminen – näitä ja paljon muitakin palveluja Howden tarjoaa vakuutusmeklarin roolissa. Saat paikallisen ja henkilökohtaisen palvelun sekä asiantuntevat taustajoukot, jotka huomioivat sinun tarpeesi ja toimintasi erityispiirteet.

Oikeaa osaamista oikeaan tilanteeseen

Saat Howdenilta oikeaa osaamista oikeisiin tarpeisiin.  Vahinkoasiantuntijamme tukevat ja opastavat sinua vahinkotilanteissa. Vakuutuslajien erityisosaajamme tutkivat liiketoimintasi riskit ja laativat riskienhallinnan suunnitelmat niiden torjumiseksi. Kokeneet lakimiehemme osaavat vastata haastavimpiinkin kysymyksiin. Vahvan markkina-asemamme ansiosta pystymme neuvottelemaan sinulle parhaat mahdolliset ratkaisut. Kansainvälisen verkoston kautta saat erityisosaamista myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

Vakuutusmeklarin avulla vahvistat omaa asemaasi neuvotteluissa vakuutusyhtiöiden kanssa. Vakuutusmeklaritoiminta on yleistynyt Suomessa 1990-luvulta lähtien. Vakuutusmarkkinat ovat Suomessa vielä varsin keskittyneet, sillä neljän suurimman vahinkovakuutusyhtiön markkinaosuus on yli 90 %. Kansainvälisesti katsottuna tämä on hyvin poikkeuksellinen ilmiö. Se aiheuttaa luonnollisesti kilpailutilanteen vääristymää ja markkinoiden kehittämättömyyttä. Howden toimii sinun etujesi valvojana.

Oikaistuja vahinkopäätöksiä yli miljoonan euron arvosta vuosittain

Kun vahinkotilanne yllättää, olemme tukenasi koko vahinkoprosessin ajan. Tuemme sinua vahinkoilmoituksen laatimisessa, toimitamme tiedot vakuutusyhtiöön sekä tarkastamme korvauspäätösten ehtojenmukaisuuden. Korvausprosessin aikana toimimme edustajanasi neuvotteluissa vakuutusyhtiön kanssa, hoidamme tarvittaessa uudelleenkäsittelyn ja kinkkisimmät tapaukset viemme Vakuutuslautakunnan ratkaistavaksi.

Vakuutusyhtiöiden tekemistä korvauspäätöksistä yli 10 % sisältää virheitä. Meidän tehtävämme on varmistaa, että asiakkaamme korvauspäätökset eivät ole tuossa joukossa. Oikaisemme vakuutusyhtiöiden erilaisista virheistä johtuvia päätöksiä yli miljoonan euron arvosta vuosittain, asiakkaidemme hyväksi.

 Howden Finland Oy

 • Erikoistunut kiinteistöjen ja yritysten riskienhallintaan, vakuuttamiseen ja vahinkojen hoitoon.
 • Yli 100 vakuuttamisen, vahinkojen ja riskienhallinnan ammattilaista Suomessa.
 • Toimistot Helsingissä, Kouvolassa, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä sekä paikalliset asiantuntijat Kuopiossa ja Joensuussa.
 • Markkinajohtaja Suomessa.
 • Osa kansainvälistä Howden Broking Groupia ja Howden Group Holdingsia.
 • Laaja kansainvälinen verkosto, Howden One.
Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö
Ota yhteyttä