Howden Finland

Putkien ja laitteiden ikä vaikuttaa olennaisesti vesivahingon vakuutuskorvauspäätökseen. Niin sanotut ikäpoistot tai ikävähennykset pienentävät korvaussummaa tuntuvasti. Jos tapaukseen liittyy myös korotettu erityisomavastuu, taloyhtiön saama korvaus voi olla olematon. Onneksi tähän on ratkaisu – Ikäpoistomiinus.

Lähes kaikki vakuutusyhtiöt soveltavat ikävähennyksiä pääsääntöisesti yli 10 vuotta vanhoihin putkiin ja laitteisiin arvioidessaan vuotovahinkojen korvaussummia. Joissakin vesivahinkotapauksissa sovelletaan myös korotettua erityisomavastuuta, joka voi olla jopa 25 % vahingon korvaussummasta. Nämä ”pikkuseikat”voivat helposti unohtua, varsinkin jos taloyhtiön kiinteistövakuutuksen kilpailutuksesta on kulunut aikaa. Kun vesivahinko sattuu, on ikävä yllätys huomata, ettei kiinteistövakuutuksesta saakaan täyttä korvausta.

Jos rikkoutunut putki on noin 40 vuoden vanha, ovat rakennevaurioiden korjaamisen ikävähennykset lähes poikkeuksetta jo 50 % tai enemmän. Vakuutusehdoista riippuen käyttölaitteen tai vesikalusteen aiheuttamissa vuotovahingoissa (kuten astianpesukoneen vuoto tai auki jätetty hana) sovelletaan usein myös jo mainittua erityisomavastuuta. Suurissa vesivahingoissa tämä voi tarkoittaa kymmeniä tuhansia euroja ja taloyhtiö voi äkillisesti joutua etsimään rahoitusta kaikkien korjauskulujen kattamiseksi.

Ainutlaatuinen lisäturva

Nyt Howden Finlandin asiakkaille on tarjolla ainutlaatuinen lisäturva, joka on erityisen hyödyllinen suurten vesivahinkojen varalle. Ikäpoistomiinus korvaa taloyhtiölle vakuutusyhtiön korvaussummasta vähentämiä ikäpoistoja ja mahdollisia erityisomavastuita.

Ikäpoistomiinuksella minimoit taloyhtiösi riskin joutua akuuttiin kassakriisiin ja lisävelkaantumiseen ikävähennysten ja erityisomavastuun takia. Ikäpoistomiinus on hyvää riskienhallintatapaa ja taloyhtiön tulevaisuuden ennakointia.

Säästä aikaa ja päänvaivaa myös asukkaan aiheuttaman vahingon yhteydessä

Kun vahinko on aiheutunut asukkaan tuottamuksesta, Ikäpoistomiinuksen lisäetuna hoidamme vastuuvahingon käsittelyn puolestasi myös asukkaan kotivakuutusyhtiöön.

Kuinka vakuutus toimii käytännössä? Tutustu korvausesimerkkeihin ja tuotteen hinnoitteluun esitteestä. Tutustu myös tarkemmin taloyhtiön vakuutuksiin. Mikäli haluat isännöimällesi taloyhtiölle tarjouksen IkäpoistoMIINUS-turvasta, ota yhteyttä finland@howdenfinland.fi tai omaan yhteyshenkilöösi.

Ikäpoistomiinus on Howdenin asiakkailleen neuvottelema kiinteistövakuutusta täydentävä lisäturva. Tuote on saatavilla Howdenin hoitovaltakirjalla oleville taloyhtiöille.
Eikö taloyhtiösi ole vielä Howdenin asiakas? >>> Lue, miksi sinunkin kannattaa käyttää vakuutusmeklaria apuna taloyhtiönne riskienhallinnassa.

Ota yhteyttä

Timo Kykkänen liiketoimintajohtaja, kiinteistöt
tuotepäällikkö, IkäpoistoMIINUS ja IsännöitsijäPLUS
p. +358405854428
Aino Tuominiemi kiinteistövahinkoasiantuntija p. +358954202423
Kuinka voimme auttaa?

Soita meille p. +358 9 5420 2400 tai lähetä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

    (*pakollinen kenttä)

     

    Ota yhteyttä