Howden Finland

Taloyhtiön katolta putosi lunta ja jäätä kadulla kulkeneen henkilön päähän ja hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Myöhemmin henkilö menehtyi saamiinsa vammoihin. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja joutui kuulusteluihin kuolemantuottamuksesta epäiltynä.

UUTTA: HallitusPLUS-turvan nimi on muuttunut VastuuPLUSsaksi. Samalla ryhmän jäsenille tulee 8.5.23 voimaan laajennus kiinteistön omistajan/toiminnan vastuuvakuutuksen vakuutusmäärään. Vastuuplus korottaa kiinteistön omistajan/toiminnan vastuuvakuutuksen vakuutusmäärää 1.000.000 eurolla, kun vahinko on kiinteistövakuutuksesta korvattava.  

Hallitustyöhön voi liittyä odottamattomia ja ikäviäkin riskejä. Niihin voi onneksi varautua monella tapaa. Ensinnäkin päätöksenteon tukena kannattaa käyttää ammattilaisia. Yhtä tärkeää on huolehtia riittävästä vakuutusturvasta. Huolellinenkin valmistelu ja päätöksenteko saatetaan kuitenkin kyseenalaistaa ja hallitukselle voidaan esittää vaatimuksia. Oli vaatimus sitten aiheellinen tai täysin aiheeton, Vastuuplussasta saat apua asian selvittämiseen. Lue lisää taloyhtiön hallituksen vastuusta.

Lisäturvaa hallitukselle ja taloyhtiölle vastuuriskeihin

Kiinteistövakuutus sisältää pääsääntöisesti aina hallinnonvastuuvakuutuksen, jonka vakuutusmäärä vaihtelee noin 35.000-100.000 euron välillä. Vastuuplus korottaa taloyhtiön hallinnonvastuuvakuutuksen vakuutusmäärää 400.000 eurolla, kun vahinko on kiinteistövakuutuksesta korvattava.

Hallinnonvastuuvakuutuksen lisäksi kiinteistövakuutus sisältää yleensä kiinteistön omistajan/ toiminnan vastuuvakuutuksen. Yleisimmät vakuutusmäärät kiinteistövakuutuksissa ovat vahinkokohtaisesti 500.000 ja 1.000.000 euroa. Vastuuplus korottaa myös kiinteistön omistajan/ toiminnan vastuuvakuutuksen vakuutusmäärää 1.000.000 eurolla, kun vahinko on kiinteistövakuutuksesta korvattava.

Vastuuplus parantaa hallituksen ja kiinteistön omistajan vastuuturvaa vakuutusmäärän korotuksen myötä mm. liukastumis- ja lumenputoamisvahinkoja koskien.

Monipuolisempi kuin tavallinen vastuuvakuutus

Kiinteistövakuutukseen sisältyvän hallinnonvastuuvakuutuksen tarkoituksena on korvata taloudellisia vahinkoja, jotka taloyhtiön hallitus on aiheuttanut tuottamuksellaan. Mikäli vahinko liittyy esine- tai henkilövahinkoon, se ei tule kiinteistövakuutukseen sisältyvästä hallinnonvastuuvakuutuksesta korvattavaksi.

Vastuuplus laajentaa taloyhtiön hallituksen vakuutusturvaa merkittävästi, sillä se korvaa myös esine- ja henkilövahinkojen rajaamis- ja neuvontakustannuksia sekä puolustautumiskustannuksia. Tällaisia voi syntyä esimerkiksi liukastumis- ja lumenputoamisvahinkojen yhteydessä.

Vakuutus kattaa myös kiinteistövakuutuksesta korvattavan hallituksen vastuuvahingon omavastuuosuuden 1.000 euroon saakka. Vakuutus sisältää myös muita lisäturvia. Se korvaa muun muassa hallituksen jäsenen yleisavaimen katoamisesta aiheutuvia lukkojen uudelleensarjoituskustannuksia. Vakuutettuina ovat hallituksen nykyiset ja entiset jäsenet, varajäsenet, yhtiökokouksen puheenjohtaja sekä toiminnantarkastaja. Lisäksi Vastuuplussassa vakuutettuina ovat myös hoitokunnissa taloyhtiötä edustavat henkilöt.

Tuote laajenee kaudelle 2023

Vastuuplussan jäsenmahdollisuus on myös muille yhtiömuodoille kuin asunto- ja kiinteistö- osakeyhtiöille, muun muassa yhdistykset voivat päästä jäseneksi ryhmään. Vastuuplus ei kata liiketoimintaan liittyviä vastuita, vaan ainoastaan kiinteistön omistamiseen ja hallintaan liittyviä vastuita.

1.1.23 alkaen Vastuuplussasta korvataan myös yhtiökokouksen tai hallituksen päätöksellä kolmannen henkilön, esimerkiksi turvallisuusvastaavan, haltuun uskotun yleisavaimen katoaminen (pois lukien yritykset, esim. huoltoyhtiöt).

8.5.23 alkaen Vastuuplus korottaa kiinteistön omistajan/toiminnan vastuuvakuutuksen vakuutusmäärää 1.000.000 eurolla, kun vahinko on kiinteistövakuutuksesta korvattava. Tuote parantaa kiinteistön omistajan vastuuturvaa vakuutusmäärän korotuksen myötä mm. liukastumis- ja lumenputoamisvahinkoja koskien. Yleisimmät vakuutusmäärät kiinteistövakuutuksissa ovat  vahinkokohtaisesti 500.000 ja 1.000.000 euroa.

Howdenin asiakkaana asiakasyhtiönne saa varmasti markkinoiden kattavimman lisäturvan hallituksen ja kiinteistön omistajan vastuuriskeihin.

Lue lisää Vastuuplussasta lataamalla ilmainen esite tai ota meihin yhteyttä finland@howdenfinland.fi tai omaan yhteyshenkilöösi! Tutustu myös taloyhtiön vakuutuksiin.

Asiakaseturyhmän jäsenenä voit hyödyntää yhteistyökumppaneidemme myöntämiä etuja.
>>> Tutustu kumppanietuihin tästä.

Ota yhteyttä

Jenni Riskilä asiakaspäällikkö, kiinteistöt
tuotepäällikkö, VastuuPLUS
p. +358409221315
Kuinka voimme auttaa?

Soita meille p. +358 9 5420 2400 tai lähetä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

    (*pakollinen kenttä)

     

    Ota yhteyttä