Vinkkejä luonnonilmiövahinkojen estämiseksi
Myrsky kurittaa puita ja sade piiskaa kattoa. Naapurin trampoliini lentää yhteisellä puistoalueella. Tavallinen syysmyrsky siis. Monet luonnonilmiöistä johtuvat vahingot voitaisiin estää, tai ainakin minimoida.
Taloyhtiötä ympäröivät puut voivat näyttää kauniilta, mutta korkeat, vanhat kuuset saattavat piilotella sisällään orastavaa lahoamista, joka paljastuu vasta seuraavan myrskyn tullen. Katto ja taloyhtiön pankkitili kiittää, kun puiden kuntoa pidetään silmällä ja heikkokuntoiset puut kaadetaan pois.
Samoin muut taloyhtiön kunnossapitoon liittyvät asiat tulee tarkistaa säännöllisin väliajoin, jotta rakenteet säilyvät hyvässä kunnossa vuosikymmenten ajan, ilman tarvetta kalliille remonteille. Naapurillekin kannattaa vinkata trampoliinin kiinnityksestä, jos tietää, että tulossa on kova myrsky.
Tästä minioppaasta saat kätevästi tiivistetyt ohjeet taloyhtiön, tai ihan vaikka omakotitalonkin luonnonilmiöiden riskienhallintaan. Kaikkia vahinkoja ei aina voi estää kokonaan, mutta minimointikin pienentää korjauslaskun loppusummaa.
Lataa ilmainen oppaamme alta!