Howden Finland

LEHDISTÖTIEDOTE 1.10.2021

Maailman johtava riippumaton vakuutusmeklariyhtiö Howden Broking (Howden) ostaa enemmistöosuuden CHB Kindlustusmaakler OÜ:sta (CHB). CHB on johtava B2B-liiketoimintaan keskittyvä virolainen yhtiö. Yritysosto on Howdenin ensiaskel Baltian markkinoille. Ostollaan konserni jatkaa vahvaa kansainvälistymistään Euroopassa palvellakseen asiakkaitaan sekä paikallisesti että globaalisti.


Yrityskauppa tehtiin Howden Finland Oy:n ja CHB:n välillä. CHB:n hallituksen puheenjohtaja Andry Saarm ja toimitusjohtaja Priit Helm jatkavat virolaisyhtiön johdossa ja heistä tulee Howden Brokingin osakkaita. Howden Finland Oy on markkinajohtaja Suomessa, jossa se on toiminut vuodesta 2000. Howden Estoniasta tulee Howden Finlandin tytäryritys.


”Yritysoston myötä Howden suunnittelee laajentavansa toimintaansa Baltian alueelle niin, että Viro toimii ponnahduslautana myös Latvian ja Liettuan markkinoille. Hyvä, että saamme tulevaisuudessakin tehdä yhteistyötä yhtiön perustajien Andryn ja Priitin kanssa. Heidän kokemuksensa ja henkilökohtainen ote asiakassuhteiden hoitamiseen auttavat meitä kehittämään yhtiön liiketoimintaa eteenpäin osana Howdenia”, kertoo Howden Finland Oy:n toimitusjohtaja Jorma Hakonen.


”Tämä on Viron vakuutusmarkkinoilla merkittävä kansainvälinen yrityskauppa. Osana Howdenia voimme tuoda markkinoille uusia, yritysten tarpeisiin vastaavia vakuutustuotteita ja pääsemme uusille toimialoille. Globaalin konsernin osana tavoitteenamme on kasvaa”, kertoo CHB:n hallituksen puheenjohtaja Andry Saarm.


Saarmin mukaan Howden Estonia pystyy jatkossa tarjoamaan nykyisille ja uusille asiakkailleen kansainvälisten vakuutusmarkkinoiden parhaita vakuutustuotteita esimerkiksi luotto- ja takausriskien suojaamiseen sekä kybervakuutuksia. ”Howden Finlandin tuella pystymme myös tuomaan asuntoyhtiöille aivan uusia vakuutus- ja palveluratkaisuja”, Saarm jatkaa.


Howden Estonian henkilöstö ja johto jatkavat nykyisissä tehtävissään. Yhtiön hallinto ja rakenne eivät muutu kaupan myötä. Yhtiö toimii vuoden 2021 loppuun saakka sekä CHB- että Howden-brändien alla. Yhtiön ilme ja nimi muuttuu Howdeniksi vuoden 2022 alusta.


Yrityskaupan taloudellisia ehtoja ei julkisteta.


CHB:n omistajia kaupassa avusti Ellex Raidla ja Howdenia Grant Thornton.


Howden Broking
Howden Broking on maailman suurin riippumaton vakuutusmeklari. Konsernin pääkonttori on Lontoossa, ja sillä on yrityksiä Euroopan lisäksi ympäri maailmaa. Vuonna 1994 perustettu Howden työllistää nykyisin maailmanlaajuisesti yli 6 500 henkilöä. Howden toimii yhdessä Howdenin verkostokumppaneiden kanssa yli 90 maassa. www.howdengroup.com www.howdenfinland.wp-fi-3.vdk.fi


CHB
Vuonna 2006 perustettu CHB Kindlustusmaakler (CHB) on alansa johtava virolainen vakuutusmeklariyhtiö, joka keskittyy B2B-liiketoimintaan. CHB:llä on yli 20 000 asiakasta, ja se tekee yhteistyötä Viron kaikkien vahinkovakuutusyhtiöiden kanssa laajan tuotekirjon kera. CHB:llä on 23 työntekijää, ja se on Viron vakuutusmeklarien liiton Eesti Kindlustusmaaklerite Liiton ja Viron palvelualojen liiton Teenusmajanduse Kodan jäsen. CHB on kuulunut vuodesta 2016 lähtien Howdenin kansainväliseen Howden One -verkostoon. www.chb.ee


Lisätietoja:
Jorma Hakonen
Howden Finland Oy
Puhelin: +358 400 706 403
Sähköposti: jorma.hakonen@howdenfinland.fi


Andry Saarm
Howden Estonia
Puhelin: +372 529 3169
Sähköposti: andry.saarm@howden.ee

Ota yhteyttä