Howden Finland

LEHDISTÖTIEDOTE 11.1.2022

Howden Finland Oy lanseeraa uuden KorvausPLUS-tuotteen, joka turvaa kiinteistövahinkojen tilanteissa, joissa täyttä korvausta ei saada kiinteistövakuutuksesta. Tuote antaa turvaa kiinteistövahingoissa, esimerkiksi viranomaisten asettamien rakentamismääräysten aiheuttamiin kustannuksiin, sekä turvaa niin ikääntynyttä rivitalokohdetta kuin kantakaupungin kerrostaloa, jonka jonkun rakennusosan saneeraus on viivästynyt.

Suomen kiinteistökannan elinkaari ja tulevaisuus riippuu monesta tekijästä kuten sijainnista ja taloyhtiön osakkaiden kyvystä hoitaa peruskorjauksia ajallaan. Osassa Suomea kiinteistöjen voi olla tulevaisuudessa entistäkin vaikeampi saada peruskorjauksiin lainaa. Tämä todennäköisesti viivästyttää peruskorjausten tekemistä ajallaan, tai tekee siitä jopa mahdotonta elleivät osakkaat itse pysty järjestämään rahoitusta muilla keinoilla.

Jo nyt tietyissä tapauksissa ehdoiltaan paraskin kiinteistövakuutus jättää korvaamatta kustannuksia, jotka voivat kohdata taloyhtiötä, esimerkiksi ullakon palovahingossa. Ilman korvauksia voi jäädä myös myrskyvahingossa, jossa kiinteistön vaurioitunut rakennusosa on päässyt teknisen käyttöiän päähän tai sen yli. Palovahingoissa uudelleenrakennettava rakennus tulee nykymääräysten mukaan lämpöeristää paremmin kuin tuhoutunut rakennus oli eristetty. Esimerkiksi näitä lisääntyneitä viranomaismääräysten rakennuskustannuksia katetaan vain rajoitetusti kiinteistövakuutuksesta. Kustannukset toteutuvat taloyhtiölle kuitenkin joka tapauksessa ja rasittavat taloyhtiön sekä sen osakkaiden taloutta.
   
Howden Finland Oy:n uusi tuote KorvausPLUS antaa turvaa pakottavien rakentamismääräysten aiheuttamiin kustannuksiin korvattavissa kiinteistövahingoissa sekä rakennusosan vahingossa, kun täyttä korvausta ei saada kiinteistövakuutuksesta. Tuote antaa turvaa myös lisärakennuksen tuhouduttua kun sitä ei enää päätetä jälleenrakentaa. Tuote korvaa palovahinkojen lisäksi muidenkin vahinkojen tilanteita.

Howden Finland Oy on Suomen suurin vakuutusmeklariyhtiö, joka on erikoistunut yritysten ja kiinteistöjen vakuutus- ja vahinkoasioiden hoitamiseen.

Ota yhteyttä:

Marko Kehämaa aluepäällikkö, kiinteistöt
Länsi- ja Pohjois-Suomi
tuotepäällikkö, Vahinko- ja KorvausPLUS
p. +358405540027