Taloyhtiön katolta putosi lunta ja jäätä kadulla kulkeneen henkilön päähän ja hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Myöhemmin henkilö menehtyi saamiinsa vammoihin. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja joutui kuulusteluihin kuolemantuottamuksesta epäiltynä.

Hallitustyöhön voi liittyä odottamattomia ja ikäviäkin riskejä. Niihin voi onneksi varautua monella tapaa. Ensinnäkin päätöksenteon tukena kannattaa käyttää ammattilaisia. Yhtä tärkeää on huolehtia riittävästä vakuutusturvasta. Huolellinenkin valmistelu ja päätöksenteko saatetaan kuitenkin kyseenalaistaa ja hallitukselle voidaan esittää vaatimuksia. Oli vaatimus sitten aiheellinen tai täysin aiheeton, Hallitusplussasta saat apua asian selvittämiseen. Lue lisää taloyhtiön hallituksen vastuusta.

Hallituksen vastuuvakuutus laajenee

Kiinteistövakuutus sisältää pääsääntöisesti aina hallinnonvastuuvakuutuksen, jonka vakuutusmäärä vaihtelee noin 35.000-100.000 euron välillä. Hallitusplus korottaa taloyhtiön hallinnonvastuuvakuutuksen vakuutusmäärää 400.000 eurolla, kun vahinko on kiinteistövakuutuksesta korvattava.

Monipuolisempi kuin tavallinen hallinnonvastuuvakuutus

Kiinteistövakuutukseen sisältyvän hallinnonvastuuvakuutuksen tarkoituksena on korvata taloudellisia vahinkoja, jotka taloyhtiön hallitus on aiheuttanut tuottamuksellaan. Tämä tarkoittaa sitä, että hallitus on esimerkiksi tehnyt päätöksen, josta on syntynyt taloyhtiölle rahallista vahinkoa. Mikäli vahinko liittyy esine- tai henkilövahinkoon, se ei tule hallinnonvastuuvakuutuksesta korvattavaksi.

Hallitusplus laajentaa taloyhtiön hallituksen vakuutusturvaa merkittävästi, sillä se korvaa myös esine- ja henkilövahinkojen rajaamis- ja neuvontakustannuksia sekä puolustautumiskustannuksia.

Vakuutus kattaa myös kiinteistövakuutuksesta korvattavan hallituksen vastuuvahingon omavastuuosuuden 1.000 euroon saakka.

Vakuutettuina ovat hallituksen nykyiset ja entiset jäsenet, varajäsenet, yhtiökokouksen puheenjohtaja sekä toiminnantarkastaja.

Vakuutus sisältää myös muita lisäturvia. Se korvaa muun muassa hallituksen jäsenen yleisavaimen katoamisesta aiheutuvia lukkojen uudelleensarjoituskustannuksia.

Vuoden 2021 vakuutusturvaan laajennuksia

Hallituksen jäsenen yleisavaimen katoamisesta aiheutuneiden lukkojen uudelleensarjoituskustannusten vakuutusmäärä nousee 20 000 eurosta 30 000 euroon. Vakuutuskausikohtainen vakuutusmäärä on 400 000 euroa. Vakuutusmäärään sisältyvät myös mm. vahingon selvittely- ja puolustautumiskustannukset ehtojen mukaisesti. Mikäli koko vakuutusmäärä on kauden aikana käytetty jo 400 000 euroon saakka, laajenee vakuutusmäärä 2021 alkaen hallituksen jäsenten osalta vielä 75 000 eurolla kuluvalle vakuutuskaudelle, jos kyseessä on kokonaan uusi vahinko.

Howdenin asiakkaana asiakastaloyhtiönne hallitus saa varmasti markkinoiden kattavimman lisäturvan hallitustyöhön.

Lue lisää Hallitusplussasta lataamalla ilmainen esite tai ota meihin yhteyttä! Tutustu myös taloyhtiön vakuutuksiin.

Asiakaseturyhmän jäsenenä voit hyödyntää yhteistyökumppaneidemme myöntämiä etuja.
>>> Tutustu kumppanietuihin tästä.

Ota yhteyttä

Jenni Riskilä asiakaspäällikkö, kiinteistöt p. +358409221315
Kuinka voimme auttaa?

Soita meille p. +358 9 5420 2400 tai lähetä meille viesti, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

    (*pakollinen kenttä)

     

    Ota yhteyttä