Howden Finland

Heinäkuussa on hyvä muistella viilentävää talvea ja putkien jäätymisvahinkoja. Kesä on oivaa aikaa tarkastaa, että jäätymisvaarassa olevien putkien eristeet ovat mukavia ja kuohkeita, sekä tarvittaessa rakentaa putkille lämpimiä talvipesiä.

Talvena muutamana pääsi lämpimän varaston putki jäätymään ja aiheutti vesivahingon. Kartoitusraportissa sanottiin, että putki on 3 vuotta vanha, koska se oli uusittu aiemman jäätymisvahingon vuoksi. Tästä johtuen vakuutusyhtiö katsoi, että kyse ei ole äkillisestä ja ennalta arvaamattomasta vahingosta, koska putki oli päässyt jäätymään toistuvasti. Vakuutusyhtiö huomautti, että jo ensimmäisen jäätymisen jälkeen tilan lämmitykseen olisi tullut kiinnittää huomiota ja korjata lämmitys sellaiselle tasolle, että putki ei pääse enää jäätymään.

Onneksi kohde oli jo aiemmankin vahingon aikana ollut hoidossani, joten kävin selailemassa aiemman vahingon asiakirjat läpi katsoakseni mistä jäätyminen oli viimeksi aiheutunut. Sama putkihan se oli aieminkin ollut murheenkryyninä, mutta en löytänyt mainintaa siitä, että putki olisi jäätynyt. Lähetin isännöitsijälle kysymyspatteriston aiemmasta vahingosta. Isännöitsijä oli saanut putken korjaajalta asiasta lausunnon ja perehtynyt huolellisesti taloyhtiön asiakirjoihin. Aiempi vahinko olikin johtunut siitä, että asukas oli asentanut itse sinä vuonna hanaan oman sulun, mutta oli unohtanut sulkea sen talveksi, jolloin sulku oli jäätynyt ja rikkoutunut aiheuttaen vesivahingon.

Itse putki oli siis syytön kolmen vuoden aikaisiin tapahtumiin, eikä se ollut tuolloin jäätynyt. Tein vakuutusyhtiöön uudelleenkäsittelypyynnön, sillä putki ei ollut toistuvasti jäätynyt, vaan kyse oli äkillisestä ja ennalta arvaamattomasta vahingosta. Taloyhtiö sai vahingosta lopulta korvausta noin 5.800€ meklarin ja isännöitsijän hyvän yhteistyön, sekä pitkän asiakassuhteen tuloksena.

Juttusarjan tarinat perustuvat todellisiin vahinkotapauksiin. Näitä yksittäisiä vahinkotapauksia ei voida soveltaa sellaisenaan minkään toisen yksittäisen vahinkotapauksen korvattavuuden arviointiin johtuen mm. vakuutusehtojen mahdollisista eroavaisuuksista ja muutoksista.

Tilaa uusimmat Vakuutusmeklarin Vahinkotarinat suoraan sähköpostiisi tästä!

Kuinka voimme auttaa?

    (*pakollinen kenttä)

     

    Ota yhteyttä