Howden Finland

Kesäkuu on aivan nurkan takana ja ilmat lämpenevät hyvää vauhtia. Joissakin kodeissa se tarkoittaa myös tuskaisen kuumaa huoneilmaa, jota varten on onneksi jäähdytyslaitteet.

Asukkaalla oli heinäkuussa ollut olohuoneessa siirrettävä jäähdytyslaite yön ajan päällä jäähdyttämässä huoneilmaa. Vilpoisen yön jälkeen raikkaana herännyt asukas huomasi kauhukseen, että rakas jäähdytyslaite oli lirauttanut lattialle lammikon.

Kiinteistövakuutuksesta tuli nopeasti vastaus, että vahinko ei ole korvattava, koska tällainen siirrettävä jäähdytyslaite ei ole vuotovakuutuksessa mainittu kiinteästi asennettu laite tai vesijohtoverkostoon liitetty käyttölaite. Päätöstä tarkastaessani huomasin että, vakuutusyhtiö oli siteerannut ilmiöpohjaisen vakuutuksen ehtoja, vaikka kohteella oli laajemmin korvaava AR-turva. Ilmiöpohjaisen ja AR-vakuutuksen ero on se, että ilmiöpohjainen vakuutus korvaa vain ne vahingot, joita ehdoissa on lueteltu, eikä muita. AR-vakuutuksesta taas korvataan kaikki äkilliset ja ennalta arvaamattomat vahingot, ellei niitä ole erikseen rajattu pois. Tällä perusteella tein vahinkoon uudelleenkäsittelypyynnön ja pyysin antamaan päätöksen oikeilla ehdoilla.

Vakuutusyhtiö kysyi vielä muutaman tarkentavan kysymyksen ja vastauksista selvisi, että kyseessä oli toimintahäiriö, sillä laite ei ollut antanut vesisäiliöstä ylärajahälytystä, eikä se ollut sammunut. Laitteen vesisäiliötä ei oltu tyhjennetty kertaakaan, koska laitteen ohjeiden mukaan tälle ei ole tarvetta ja säiliön täyttyessä laitteen olisi pitänyt oikein toimiessaan hälyttää. Tämän jälkeen kiinteistövakuutus antoi myönteisen päätöksen ja korvauksia tuli taloyhtiölle reilut 7.300 euroa.

On hyvä muistaa, että mikäli kyseessä on osakkaan vastuulla oleva laite (kuten tässä tapauksessa), ja vahinko kohdistuu vain osakkaan kunnossapitovastuulla olevaan lattiapinnoitteeseen, eikä taloyhtiön vastuulla oleviin rakenteisiin, kannattaa osakkaan hakea korvausta ensisijaisesti kotivakuutuksesta. Näin ei tarvitse rasittaa lainkaan taloyhtiön vakuutusta. Jos kuitenkin emmit mistä vahinkoa tulisi hakea, asiantuntijamme auttavat oikean ratkaisun löytämisessä.

Juttusarjan tarinat perustuvat todellisiin vahinkotapauksiin. Näitä yksittäisiä vahinkotapauksia ei voida soveltaa sellaisenaan minkään toisen yksittäisen vahinkotapauksen korvattavuuden arviointiin johtuen mm. vakuutusehtojen mahdollisista eroavaisuuksista ja muutoksista.

Tilaa uusimmat Vakuutusmeklarin Vahinkotarinat suoraan sähköpostiisi tästä!

Kuinka voimme auttaa?

    (*pakollinen kenttä)

     

    Ota yhteyttä