Howden Finland

Tiesitkö, että muurahainen voi asua jopa 70 vuotta vanhassa pesäkeossa, jonka yhdyskuntaan voi kuulua jopa puolimiljoonaa muurahaista? 1600-luvulla muurahaiset aiheuttivat jopa niin suurta harmia tietyissä Länsi-Intian saaristoissa, että niiden hävittämisestä tarjottiin tuohon aikaan huomattava 10 000 punnan palkkio – kukaan ei tehtävässä kuitenkaan onnistunut.

Kaikki muurahaiset eivät viihdy ulkosalla ja tuppaavat tulemaan kutsumatta kylään. Suurinkaan eläintenystävä ei tästä vieraasta välttämättä ilahdu, varsinkaan jos vierailijoita on useampi. Näin kävi myös joulukuun alkupuolella eräässä taloyhtiössä Uudellamaalla, jossa kutsumattomat vieraat yrittivät valloittaa kylpyhuoneen. Asukas huomasi saunaa lämmittäessään, että oven taakse oli syntynyt jo jonoa lauteille menoa odottamaan. Ensin rohkein yllätysvieras kävi kulman takana kurkkimassa ja lopuksi uskaltautui joukkoon pari ujompaakin yksilöä. Onneksi nämä kutsumattomat vieraat olivat varsin kohteliaita kavereita ja jättivät elintarvikkeet, huonekalut ja tekstiilit rauhaan.

Kun vieraat eivät pyynnöistä huolimatta suostuneet poistumaan, loppui asukkaalla kärsivällisyys näihin pieniin mustiin siivettömiin saunojiin. Kolme viikkoa muurahaisten majataloa vastoin tahtoaan pitäneenä, otti hän yhteyttä isännöitsijään. Isännöitsijä teki tästä vahinkoilmoituksen Howdenille, jolloin Anticimexin tuholaistorjuntateknikko meni paikanpäälle ja vahvisti tuholaisen olevan tavallinen sokerimuurahainen. Koska asukas oli jo viikkojen ajan päässyt ihailemaan näitä keskikokoisia ryömiviä tuholaisia, oli hän jo ennakolta osannut antaa laajat ja hyvät tiedot Howdenille vahinkoilmoitusta varten, jonka pohjalta Anticimexin teknikko oli osannut valmistautua käynnille oikeilla välineillä – torjuntatyö päästiin siis aloittamaan heti.

Tuholaistorjuntateknikko päätyi saamiensa tietojen ja paikan päällä tekemiensä havaintojen perusteella aloittamaan torjuntatyöt Advion muurahaisgeelillä. Advion muurahaisgeeli on ammattikäyttöön tarkoitettu biosidi, joka on oikein käytettynä ihmiselle ja ympäristölle turvallinen, mutta silti tehokas hyönteismyrkky. Advion muurahaisgeelin voisi sanoa olevan älykäs myrkky, sillä se ei tapa muurahaista välittömästi. Tämän vuoksi muurahaiset rohkaistuvat syömään syöttiä ja palaavat rakentamaansa majataloon tartuttamaan muut kutsumattomat vieraat.

Torjuntakäyntejä tarvittiin tällä kertaa vain kaksi, joka muurahaistorjunnassa on nykypäivänä hyvin yleistä. Onneksi torjuntavälineet ja tietämys ovat lisääntyneet 1600-luvulta, sillä muuten asukas olisi saanut jatkaa suosiolla majatalon pyörittämistä tai taistella kutsumattomia vieraita vastaan ties kuinka kauan. Torjuntakäynnit suoritettiin neljän viikon välillä, jonka jälkeen asukas ei enää tehnyt havaintoja mustista ryömijöistä. Anticimexin tuholaistorjuntateknikko pyysi asukasta olemaan Howdeniin yhteydessä, mikäli nämä kutsumattomat vieraat vielä palaavat – toistaiseksi ilmoitusta ei ole tullut. Tämän perusteella voitiin todeta torjuntatyö onnistuneeksi ja tapaus loppuun käsitellyksi, joka arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Torjuntakäynneistä toimitettiin tuttuun tapaan isännöitsijälle raportti – kummastakin erikseen, jotta hän taloyhtiön edustajana oli tietoinen vahingon hoidon etenemisestä. Torjuntatoimet tulivat tällä kertaa maksamaan 491,04 euroa ja ne korvattiin taloyhtiölle kokonaisuudessaan Howdenin TorjuntaPLUS -ryhmävakuutuksesta, ilman omavastuuta.

Yhteenveto

 • Mikä vahinko: muurahaistorjunta asukkaan kylpyhuoneessa/saunassa
 • vahingon kesto: 4 viikkoa
 • torjuntakäyntien määrä: 2 kpl, joka sisältää tunnistuskäynnin
 • kustannukset: 491,04 euroa
 • korvaus TorjuntaPLUS-turvasta: 491,04 euroa.
Kuinka voimme auttaa?

  (*pakollinen kenttä)

   

  Ota yhteyttä