Howden Finland

Asuintaloissa sattuu ja tapahtuu, eikä aina tiedä mitä naapuri puuhailee. Eräässä kerrostalossa yritteliäät nuoret olivat kasvatelleet ja keitelleet huumeita käyttäen kaasua lopputuotteen valmistukseen.

Nuorten puuhastelussa kaasu oli lämmennyt liikaa ja aiheuttanut räjähdyksen huoneistossa. Tapahtuman seurauksena asunnon sisäpuoliset ikkunat rikkoutuivat, räjähdyksen voimaa kuvaten seinäelementit pullistuivat useita senttejä, lämmityspatteri vaurioitui, keittiön hormi halkesi. Kaikkinensa asunto kärsi niin huomattavia vaurioita, että se tuhoutui käyttökelvottomaksi.

Hurjasta tilanteesta huolimatta henkilövahinkoja ei tapauksessa syntynyt. Naapuriasunnotkin välttyivät onneksi vaurioilta, mutta luonnollisesti räjähdys säikäytti niiden asukkaat ja myöhemmät korjaustyöt häiritsivät arkipäivää. Tekijät käytettiin sairaalassa tarkistettavana ja pidätettiin. Ainekset huomattavasti pahempaan olivat olemassa, mutta tällä kertaa vahingot rajoittuivat aineellisiin, ja siten korjattaviin kohteisiin.

Kiinteistön vakuutuksen omavastuuosuus saatavilla vahingon aiheuttajilta

Kiinteistöllä oli onneksi All Risk -laajuinen vakuutus, joka korvasi taloyhtiölle aiheutuneet yli 20.000 euron vahingot. All Risk -vakuutus korvaa äkilliset ja ennalta arvaamattomat vahingot, ja tämä oli tosiaan sellainen! Tällaisissa asukkaan toiminnasta aiheutuneissa vahingoissa kiinteistövakuutuksen omavastuuta voi hakea vahingon aiheuttajalta, joka voi käyttää korvaukseen kotivakuutuksensa vastuuvakuutusosaa. Edellytyksenä tietysti on, että kotivakuutus on tehty ja se on voimassa. Vastuuvakuutuksesta voidaan kuitenkin tehdä vähennyksiä, mikäli vahinko on aiheutettu päihteiden vaikutuksen alaisena.

Vastuuvakuutus koskee tuottamuksellisia tapauksia

Vastuuvakuutuskaan ei ihan kaikkea kuitenkaan korvaa. Se ei korvaa puhdasta vahinkoa, johon vakuutuksenottajalla ei ole vaikutusta, eikä se myöskään korvaa selkeää rikosta sisältäneen tapahtuman vahinkoja. Vastuuvakuutus käsittää lievästä tuottamuksesta törkeään tuottamukseen olevat tapaukset.

Juttusarjan tarinat perustuvat todellisiin vahinkotapauksiin. Näitä yksittäisiä vahinkotapauksia ei voida soveltaa sellaisenaan minkään toisen yksittäisen vahinkotapauksen korvattavuuden arviointiin johtuen mm. vakuutusehtojen mahdollisista eroavaisuuksista ja muutoksista.

Tilaa uusimmat Vakuutusmeklarin Vahinkotarinat suoraan sähköpostiisi tästä!

Kuinka voimme auttaa?

    (*pakollinen kenttä)