Howden Finland

Ja niin lähestyy vuosi 2023 loppuaan. Meklarin työssä sitä on jo luullut nähneensä kaiken, mutta ”Arava luonto” jaksaa yllättää ja eteen sattuu mitä mielikuvituksellisimpia vahinkoja. Seuraavaksi esittelisinkin muutaman meklarin kulmakarvoja nostattaneen vahingon tältä vuodelta.

Erään asunnon kattolampusta alkoi syksyisenä iltana pisaroimaan mystistä nestettä. Asiaa selvitellessä todettiin nesteen olevan kiljua. Yläkerran asukas oli harmikseen kompastunut, ja ilolientä oli lorahtanut runsaalla kädellä lattialle. Korkokenkiä tiedetään käytetyn samppanjan maisteluun, mutta ensimmäistä kertaa kuulin kiljua tarjoiltavan kattolampusta.

Toisaalla erähenkinen asukas oli keitellyt jänistä retkikeittimellä asunnossa, mutta retkikeitin oli hulmahtanut liekkeihin. Palokuntaa ja vakuutusmeklaria tarvittiin jälleen.

Kolmannessa kummallisessa tapauksessa oli taloyhtiö tilannut uuden, hienon penkin ala-aulaan. Penkki oli odotellut asennusta saunan terassilla, jossa hohkaava aurinko oli kuumentanut sen kuin kuparilauteet. Epäonninen vilvoittelija oli siihen istahtanut ja saanut palovammoja. Asiasta tehtiin vastuuvahinkoilmoitus kiinteistövakuutukseen, mutta onneksi vammat paranivat kotikonstein, eikä korvausvaatimusta lopulta esitetty taloyhtiölle.

Tämänkertaisen vahinkotarinakimaran viimeisessä vahingossa oli asukas lähtenyt ulkoiluttamaan koiraansa normaaliin tapaan. Koirapa näki pihalla jäniksen ja lähti salamana sen perään. Ulkoiluttajan kitkakerroin oli suurempi kuin koiran, ja hän tarttui hätäpäissään oven karmiin. Koirassa oli ilmeisesti aimo annos vetokoiraa, sillä oven karmit lähtivät irti nykäisyn voimasta.

Meklari toivottaa turvallista joulun aikaa sekä onnellista uutta vuotta! Vahinkojen näkökulmasta en toivo vuodelle 2024 kiintoisia aikoja.

Juttusarjan tarinat perustuvat todellisiin vahinkotapauksiin. Näitä yksittäisiä vahinkotapauksia ei voida soveltaa sellaisenaan minkään toisen yksittäisen vahinkotapauksen korvattavuuden arviointiin johtuen mm. vakuutusehtojen mahdollisista eroavaisuuksista ja muutoksista.

Tilaa uusimmat Vakuutusmeklarin Vahinkotarinat suoraan sähköpostiisi tästä!

Kuinka voimme auttaa?

    (*pakollinen kenttä)

     

    Ota yhteyttä