Howden Finland

Kerrostaloissa on usein pyritty estämään eläinten pääsy rakenteisiin verkoilla tai muilla rakenteellisilla ratkaisuilla. Aina esteistä tai ikkunoistakaan ei kuitenkaan ole apua.

Erään kerrostalon yläpohjassa oli viritettynä asianmukainen puluverkko estämään pulujen ja muiden lintujen pääsyn talon sisään. Jostain syystä verkko oli kuitenkin päässyt painumaan niin, että pulut pääsivät sisään, mutta eivät enää ulos.

Huoltomiestä kohtasikin murheellinen näky, kun yläpohjasta löytyi yhteensä 88 pulun raatoa ja kasoittain lintujen ulostetta. Sellainen määrä oli jo haitaksi kerrostalon rakenteillekin.

Kalmiston siivous ja desinfiointi maksoivat taloyhtiölle useita tuhansia euroja. Koska lintuja oli jäänyt ansaan pitkän ajan kuluessa, ei kyseessä ollut vakuutusyhtiön silmissä äkillinen ja ennalta arvaamaton vahinko. Tästä syystä kiinteistövakuutus ei korvannut vahinkoa.

Ainoa keino välttyä vastaavilta ikäviltä yllätyksiltä onkin tarkastaa puluverkkojen ja muiden rakenteellisten esteiden toimivuus ja kunto aika ajoin.

Kauhunhetket rivitalossa

Rivitaloasunnon asukkaat joutuivat tahtomattaan lähikosketuksiin villin luonnon kanssa, kun vauhkoontunut valkohäntäpeura syöksyi asunnon ikkunan läpi ja säikäytti asukkaat pahemman kerran. Paniikissa oleva eläin säntäili haavoittuneena ympäri asuntoa ja törmäili tavaroihin ja huonekaluihin. Se teuhtaroi verisenä ympäri asuntoa niin, että lattiat, seinät ja keittiön kalusteet peittyivät vereen.

Hätääntynyt eläin yritti myös syöksyä asunnosta ulos toisen olohuoneen ikkunan kautta, joka sekin rikkoutui. Samalla eläin loukkasi itseään lisää.

Epäonninen peura menehtyi vammoihinsa ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle. Kiinteistövakuutus korvasi rakenteille aiheutuneita kustannuksia parin tonnin edestä, mutta irtaimiston vaurioista ja asunnon siivouskustannuksista ei ole tietoa.

Juttusarjan tarinat perustuvat todellisiin vahinkotapauksiin. Näitä yksittäisiä vahinkotapauksia ei voida soveltaa sellaisenaan minkään toisen yksittäisen vahinkotapauksen korvattavuuden arviointiin johtuen mm. vakuutusehtojen mahdollisista eroavaisuuksista ja muutoksista.

Tilaa uusimmat Vakuutusmeklarin Vahinkotarinat suoraan sähköpostiisi tästä!

Kuinka voimme auttaa?

    (*pakollinen kenttä)

     

    Ota yhteyttä