Howden Finland

Kiinteistöasiakkaissa meklarin valtakirja yltää yleensä vain kiinteistövakuutuksesta käsiteltäviin vahinkoihin, mutta välillä pöydälle päätyy muitakin vahinkoja. Kiinteistövakuutus korvaa yleensä laajasti, mutta jotkut vahinkotyypit käsitellään vähän poikkeavasti. 

Kuormuri tyssäsi (kuin) seinään

Pikkukuormurin omistajalle kävi lipsahdus ja auto täräytti päin taloyhtiön seinää. Isännöitsijä lähetti meille viestin, notta mitäs kiinteistövakuutus asiasta sanoisi. Tällaisessa vahingossa kannattaa asia hoitaa ensisijaisesti pakollisen ja lakisääteisen liikennevakuutuksen kautta ja jos se ei korvaa, niin sitten vahingonkärsineen oman vakuutuksen kautta. Jos vahinko on aiheutettu rekisteröidyllä ajoneuvolla, jonka rekkari on tiedossa, niin korvausta tulisi siis ensin hakea ajoneuvon liikennevakuutuksesta. Yleensä ajoneuvon haltija tekee vahinkoilmoituksen omaan liikennevakuutukseensa, mutta jos asia ei tunnu etenevän, voi myös vahingonkärsinyt tehdä vahinkoilmoituksen. Rekisteritunnuksen perusteella saa esim. tekstiviestipalveluista selville ajoneuvon liikennevakuutusyhtiön ja vahingonkärsinyt voi olla sinne suoraan yhteydessä.

Jos taloyhtiön omaisuutta teloo joku sankari, joka vain pakenee paikalta, eikä rekkaria ole tiedossa, niin AR-laajuinen kiinteistövakuutus on korvannut tuntemattomaksi jääneen ajoneuvon aiheuttamia vahinkoja. Koska tässä tapauksessa kuormurin rekisterinumero oli tiedossa ja peilikuvana seinän rappauksessa, kääntyi taloyhtiö liikennevakuutuksen puoleen ja vahinko korvattiin sieltä. Kiinteistövakuutuksen osalta asian käsittely suljettiin, koska kiinteistövakuutukseen ei tullut vaatimuksia

Käärme karkuteillä

Asukkaan lemmikkikäärme karkasi talon rakenteisiin ilmeisesti sähkövaraukselle jätettyä läpivientiä pitkin. Taloyhtiölle tuli asiasta kuluja, kun ilmastointikanavia ja putkia kuvattiin luikeroa etsiskellessä. Kiinteistövakuutuksesta kuluja ei kuitenkaan korvattu, sillä käärme ei aiheuttanut korjausta vaativaa vahinkoa kiinteistön rakenteille. Edellä mainitut kustannukset ovat ”toimintahäiriön poistamista” eli huoltokulua, kuten myös viemäritukoksen poistaminen, ei rakenteiden korjausta, eli kiinteistövakuutus ei kustannuksia korvaa.

Juttusarjan tarinat perustuvat todellisiin vahinkotapauksiin. Näitä yksittäisiä vahinkotapauksia ei voida soveltaa sellaisenaan minkään toisen yksittäisen vahinkotapauksen korvattavuuden arviointiin johtuen mm. vakuutusehtojen mahdollisista eroavaisuuksista ja muutoksista.

Tilaa uusimmat Vakuutusmeklarin Vahinkotarinat suoraan sähköpostiisi tästä!

Kuinka voimme auttaa?

    (*pakollinen kenttä)

     

    Ota yhteyttä