Howden Finland

Ihmisten lisäksi asuintalo on koti myös monille eläimille. Ja kuten ihmisetkin, ne voivat myös aiheuttaa vahinkoja, joita vakuutusmeklari ja vakuutusyhtiöt kiinteistövakuutuksesta käsittelevät. Tässä tapauksessa muutaman kuukauden ikäinen koiranpentu tuotti tapahtumasarjan, jota vain harvan mielikuvituskaan tuottaa. Silti oikealla vakuuttamisella vahingot tulivat korvattua.

Asukkaan muutaman kuukauden ikäinen koiranpentu oli ollut muutaman tunnin yksin kotona. Ja aktiivinen pentuhan vaatii toimintaa. Tässä tapauksessa pentu oli löytänyt vessapaperirullan virikelähteeksi. Asukkaat olivat toki yrittäneet piilottaa rullan, koska aiemmat kokemukset olivat johtaneet asunnon siivoamiseen. Pentukoira oli askarrellut rullan kylpyhuoneessa silpuksi ja touhunnut kylpyhuoneessa niin, että oli saanut tuupattua suihkun hanan auki. Rullallinen märkää paperisilppua oli tehokkaasti tukkinut kylpyhuoneen lattiakaivon, jolloin vesi löysi tiensä kylpyhuoneen oviaukosta eteiseen ja muualle asuntoon. Omistajien saapuessa paikalle, oli asunnon lattialla koko alalta 2-3cm vettä – sekä iloinen mutta märkä koiranpentu.

Onneksi vakuutukset oli päivitetty

Kaikeksi onneksi taloyhtiön vakuutukset oli vuotta aiemmin vaihdettu ilmiöpohjaisesta vakuutuksesta AR-turvaan, joka korvasi vesivahingon kustannukset omavastuulla vähennettynä. Kustannuksia vahingosta kertyi noin 20.000 euroa. Aiemmin voimassa ollut ilmiöpohjainen vakuutus ei olisi vahinkoa korvannut.

Kotivakuutus voi olla hyvin kattava

Tällaisessa vahingossa asukkaan kannattaa tehdä kotivakuutukseensa hakemus omaisuusturvaan oman omaisuutensa osalta. Lisäksi vakuutukseen kannattaa lisätä myös muille aiheutetun vahingon turva, eli vastuuvakuutus. Edellä kuvattua tapausta vastaavassa tilanteessa taloyhtiön ja mahdollisen alakerran naapurin omaisuuden vahingot tulisivat vastuuvakuutettuina korvauksen piiriin.

Vastuuvakuutus ei siis kata omalle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja, vaan toiselle tapahtuneita vahinkoja silloin, kun vakuutuksenottajalla on tuottamusta vahinkoon. Tuottamuksella tarkoitetaan sitä, että vakuutuksenottaja on tehnyt tai jättänyt tekemättä jotain, jonka vuoksi vahinko on aiheutunut. Koiranpennun tapauksessa tuottamukseksi olisi voitu katsoa koiran valvomatta jättäminen.

Juttusarjan tarinat perustuvat todellisiin vahinkotapauksiin. Näitä yksittäisiä vahinkotapauksia ei voida soveltaa sellaisenaan minkään toisen yksittäisen vahinkotapauksen korvattavuuden arviointiin johtuen mm. vakuutusehtojen mahdollisista eroavaisuuksista ja muutoksista.

Tilaa uusimmat Vakuutusmeklarin Vahinkotarinat suoraan sähköpostiisi tästä!

Kuinka voimme auttaa?

    (*pakollinen kenttä)